12.3.2013

Helppo putkihuivi vanhasta paidasta

Keväällä ainakin minä kaipaan väriä ympärilleni ja joskus puettavaksikin. Vanha raitapaitani ei ollut enää pitokelpoinen, mutta koska sen väritys on ihana, niin halusin tehdä siitä jotain käytännöllistä. Putkihuivin siitä saakin nopeasti ja helposti.

Tarvikkeet:


  • vanha paita, mikä tahansa trikoosta tai muusta venyvästä kankaasta tehty käy hyvin.
  • terävät sakset



Aloita leikkaamalla paita poikki kainaloiden kohdalta niin, että hihat jäävät yläosaan. Leikkaa sitten pois myös alareunan käänne. Näin jäljelle jää ehjä kangasputki. Mitä pidempi paita, sen komeammat hapsut :) Sivusaumat saavat jäädä kiinni, leikkaa pois vain pesumerkinnät sisältävä lappu, jos sellainen on paidan sivusaumassa.


Päätä, kuinka pitkät hapsut haluat paitaan. Leikkaa sitten ylä- ja alareunaan suunnilleen yhtä pitkältä matkalta hapsut niin, että keskelle jää noin 8-13 cm leveä ehjä kaistale. Hapsut kannattaa leikata kerralla vain yhteen kankaaseen. Näin hapsurivistä tulee siisti.


Kun olet leikannut hapsut molempiin reunoihin, niin vedä jokaista hapsua vähän ulospäin. Tämä saa ne irtoamaan toisistaan paremmin. Nyt huivi on käyttövalmis!


Helppoa ja nopeaa väriterapiaa kevääseen!
Halauksin,
Eeva

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti