26.8.2012

Pöytälaatikon järjestely

En varmaankaan ole ainoa, jonka pöytälaatikko näyttää tältä:


Todellakin oli aika tehdä asialle jotain :) Ensinnäkin siivosin kaikki toimimattomat kynät sun muut tietysti pois - ei ole mitään järkeä (ainakaan minun mielestäni) tehdä aikaa vievää järjestelyä vain siirtääkseen samat kamat takaisin laatikkoon. Sen jälkeen mittasin laatikon leveyden ja syvyyden - ja totesin, että pöytälaatikko on kuin onkin koko pöydän syvyinen ja siten massiivinen! Päädyin siihen, että teen laatikoston ainoastaan laatikon etuosaan, koska jo se auttaa tilannetta paljon kokoamalla pikkusälän ja isommat yksittäiset esineet voivat olla hyvinkin paikallaan laatikon perällä.

Kierrätämme kaiken mahdollisen kotonamme, joten meiltä löytyy yleensä pahvilaatikkoja joka lähtöön. Muropaketit, keksilaatikot, micropopcornipaketit ja olutlaatikot sun muut löytävät siten paikkansa usein askarteluissani. Näin samalla ne saavat uuden elämän eivätkä vain palaa takaisin paperimassaksi - vaikka sekin on parempi kuin köllöttää kaatopaikalla. Tällä kertaa setiksi valikoituivat nämä:


Huomionarvoista oli se, että teevalikoiman laatikko sisälsi vielä omat pikkulaatikot kullekin teelaadulle! Järkyttävää pakkausmateriaalin tuhlausta, mutta ne osuivat tällä kertaa erinomaiseen väliin, koska pikkutavaroille pitää olla oma lokeronsa pöytälaatikossa. Muuten kaikki nitojan niitit, klemmarit ja kuminauhat vain sekoilevat kynien ja muistilappujen välissä ja luovat kaaosta.

Mittojen mukaan mallasin laatikot suunnilleen haluamallani tavalla. Tulevan laatikoston mitta ei ollut tarkasti pöytälaatikon levyinen, mutta en ottanut siitä pulttia. Tärkeintä oli saada aikaan järjestystä eikä millintarkkaa lopputulosta. Teippasin laatikot kaksipuoleisella teipillä paikoilleen. Yhtä hyvin olisin voinut ne liimatakin, mutta teipin kanssa ei tarvinnut odotella kuivumista.


Kun laatikot olivat kohdillaan, aloitin päällystämisen. Minulla oli vanhastaan kaapissa hyllyjen päällystykseen tarkoitettua paksumpaa vahapintaista paperia, jota päätin käyttää tässä projektissa. Yhtä hyvin tässä toimisi esimerkiksi värillinen/kuviollinen kontaktimuovi tai vaikkapa lahjapaperi, ottaen tietysti huomioon sen, että tässä vaiheessa ohut paperi on todella helposti vaarassa repeytyä väärästä kohtaa. Lisäksi ruutukuvioinen paperi helpotti leikkaamista, kun pystyin suoraan leikkaamaan palat raitojen mukaisesti eikä paperia tarvinnut mittailla pahemmin mitan kanssa.

Koska olin alunperinkin mitoittanut laatikot isoimman laatikon leveyteen, päällystäminen sujui suht helposti laatikoston oikeasta laidasta kohti vasenta laatikko kerrallaan. Pienet teelaatikot toki antoivat päänvaivaa, koska ne eivät olleen ihan juuri oikean levyisiä, mutta koska ne jäivät kuitenkin paperin alle piiloon ja tulisivat sisältämään vain pikkutavaroita, ei niiden pieni venyttäminen ollut ongelma. Päällystin myös laatikkojen sivut ja reunat, jotta laatikostolle tulisi yhtenäinen ilme.


Tadaa! Valmis laatikosto oli ehdottomasti vaivan arvoinen!


Kaikkiaan aikaa projektiin kului yksi iltapäivä, eli noin 4-5 tuntia. Jälleen kerran hajautin työn muutamalle päivälle, koska minusta on turhaa tehdä mukavista hommista pakkopullaa, joka pitäisi saada valmiiksi heti nyt. Lisäksi päällystäminen aiheutti sen verran ärsyyntymistä, juurikin niiden pienten laatikoiden kanssa, että kerralla tehdessä olisin varmasti heittänyt laatikostolla vesilintua ja jättänyt homman kesken :D Niin kivaa kuin käsillä tekeminen onkin, niin on syytä muistaa, miksi sitä oikeastaan tekee: siksi, että se on kivaa. Siitä yritän pitää kiinni myös jatkossa.

Halauksin,
Eeva